Du bruger din core i alt hvad du laver, uanset om du er på jobbet, i hjemmet eller i træningscenteret. Derfor er det vigtigt, at din core er stærk og sund, så du ikke risikerer unødvendige skader, holdningsproblemer osv.

 

Hvad er Core?

Ordet ”core” er en betegnelse for din krops kernemuskulatur. Det omfatter blandt andet mavemuskulaturen og de store muskler i ryggen. Coren er muskeller, og kan den derfor trænes.

Coren giver dig stabilitet, og gør at du kan bevæge dig alsidig rundt, uden at få skader.

Vores core beskytter vores indvolde, rygsøjle, og stabilisering samt aktivere den dybe abdominal væg

Betragter man kroppen som et hus, vil coremuskulaturen være fundamentet. Dette er altså af afgørende betydning, når resten af huset skal opføres. Bygger man et stort og flot hus på et usikkert fundament, så er der stor chance for, at det flotte hus falder sammen igen.

En stærk core bidrager til din almene sundhed, og minimerer risikoen for at komme til skade. F.eks. i forbindelse med havearbejde er en stærk core en vigtig ingrediens for at undgå f.eks. smerter i ryggen.

Coren hjælper med at stabilisere dig, både når du træner og til hverdag. Jo stærkere din core er, jo bedre kraftoverførsel og stabilitet. Det er ikke uden grund, at coren er en af grundpælene i træning for forsvarets soldater.

 

Forsvarets anbefaling:

’’Core-træning er træning af kroppens kernemuskulatur bestående af både ryg og mavemuskulatur. Core-træning er altså et vigtigt fundament for, at du bliver i stand til sikkert at løfte, bære, trække og skubbe og dermed sikre en god arbejdsteknik.

Core-muskulaturen er rygsøjlens beskytter. Muskulaturen skal aktiveres pr. refleks, når vi f.eks. træder i et hul, falder eller skal gribe noget. En stærk core-muskulatur er afgørende for at kunne løfte med korrekt teknik samt at forebygge skader i hverdagen. Uden en stærk core-muskulatur løber du en øget risiko for ledproblemer, da det ikke vil være muligt at stabilisere kraftige bevægelser.’’

Kilde: træn med forsvaret. http://traenmed.forsvaret.dk/

På forsvarets hjemmeside kan du finde øvelser der hjælper dig med at styrke din core muskulatur. Disse øvelser kan laves mens man ser nyhederne, eller sammen med børnene, de vil elsker at I alle ligger på gulvet og leger.

 

CORE